Súťaž - Skvelé zelené video

Vytvor video o správnom triedení a recyklácii odpadu a vyhraj výlet pre celú triedu

Súťaž - Skvelé zelené video

Vytvor video o správnom triedení a recyklácii odpadu a vyhraj výlet pre celú triedu


Vytvor spolu so svojimi spolužiakmi video o správnom triedení a recyklácii odpadu, zaves ho na web a vyhraj výlet pre celú triedu.

 
Link s videom nám pošli na adresu pr@envipak.sk do 20. decembra 2017. Víťaza budeme kontaktovať najneskôr do konca januára 2018. Výsledok sa dozvieš aj na webovej stránke www.triedime.sk v sekcii vzdelávanie. Fantázii sa medze nekladú. Najlepšia trieda, ktorá vytvorí SKVELÉ ZELENÉ VIDEO, vyhrá celodenný výlet spojený s exkurziou na triediacu linku, kde sa dozviete, čo všetko môžeme triediť a čo sa stáva s odpadom, keď ho vhodíte do správneho kontajnera. K tomu každý žiak vyhrávajúcej triedy dostane edukačné pomôcky o triedení odpadu.
 

Štatút

reklamnej a propagačnej súťaže organizátora ENVI - PAK, a.s.
s názvom „SKVELÉ ZELENÉ VIDEO“
v znení platnom od 1.9.2017

 
1. Základné ustanovenia
1.1 Reklamnú súťaž „SKVELÉ ZELENÉ VIDEO“ (ďalej ako „súťaž“) organizuje spoločnosť ENVI - PAK, a.s., Galvaniho 7/B, 821 04, Bratislava, IČO: 35858010, IČ DPH: SK 2020264290, spoločnosť zapísaná v obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, oddiel Sa, vložka číslo 3128/B (ďalej ako „organizátor“).
1.2 Súťaž sa riadi pravidlami uvedenými v tomto štatúte (ďalej len „štatút“), ktoré popisujú práva a povinnosti jej účastníkov a pravidlá súťaže.
1.3 Hracím dňom, kedy je možné zapojiť sa do súťaže, je každý kalendárny deň v termíne od 1.9.2017 od 8:00 hod. do 20.12.2017 do 24:00 hod.; vyhodnotenie súťaže sa uskutoční 22.1.2018 po 15.00 hod.

2. Účel
Účelom súťaže je v rámci reklamnej a propagačnej kampane zvýšiť u širokej verejnosti povedomie o triedení odpadu, recyklácii a ochrane životného prostredia.

3. Trvanie súťaže
Súťaž bude organizátorom realizovaná na celom území Slovenskej republiky a uskutoční sa v čase od 1.9.2017 od 8:00 hod. do 31.1.2018 do 24:00 hod.

4. Spôsob propagácie
Propagácia súťaže a oznámenie o trvaní súťaže sa uskutoční prostredníctvom: sociálnych sietí, ako aj prostredníctvom propagácie na internetovej stránke organizátora www.triedime.skwww.envipak.sk.

5. Podmienky účasti v súťaži
5.1 Do súťaže sa môže zapojiť každá školská trieda, ktorej žiaci sú žiakmi základnej školy a splnia podmienky/pravidlá súťaže a ktorí zároveň nie sú vylúčení z účasti na súťaži niektorým z ustanovení pravidiel súťaže (ďalej len ako „účastníci“,  „súťažiaci“ alebo „súťažná trieda“).
5.2 V prípade výhry sa výhra odovzdáva triednemu učiteľovi súťažnej triedy. Organizátor má právo v prípade pochybnosti o veku výhercov žiadať predloženie príslušného dokladu/potvrdenia, ktorým by triedny učiteľ osobne preukázal vekovú škálu triedy (žiaci základnej školy).
5.3 Súťaže sa nesmú zúčastniť osoby, ktoré sú v pracovnom pomere alebo v pomere obdobnom pracovnému pomeru k organizátorovi súťaže, k zmluvnému partnerovi súťaže a k iným osobám, ktoré sa priamo podieľajú na činnostiach súvisiacich s organizovaním súťaže a osoby im blízke v zmysle ustanovenia § 116 Občianskeho zákonníka. V prípade, že sa výhercom stanú takéto vylúčené osoby, výhra nebude odovzdaná a v prípade, že výhra bola triede odovzdaná, je táto osoba povinná výhru (resp. výherný poukaz na výhru) vrátiť organizátorovi bezodkladne na základe písomnej výzvy organizátora, resp. nahradiť organizátorovi plnú hodnotu príslušnej výhry (ak bola výhra uplatnená).

6. Pravidlá
6.1 Súťažiaci sa zapoja do súťaže poslaním webového linku so zaveseným súťažným videom, na adresu pr@envipak.sk do 20.12.2017. Organizátor akceptuje video zavesené na akejkoľvek webovej stránke (napr. YouTube, Vimeo, Ulož.to) za podmienky, že sťahovanie z úložiska musí byť pre organizátora bezplatné. Organizátor neakceptuje video poslané priamo na e-mailovú adresu pr@envipak.sk bez zavesenia videa na webovej stránke/úložisku.
6.2 Video musí obsahovať informácie o správnom triedení a/alebo recyklácii odpadu.
6.3 Video musí mať minimálne 1 celú minútu. Celková dĺžka videa je pre súťažiacich neobmedzená.
6.4 Jedna súťažná trieda (školský krúžok alebo skupina) môže počas celého trvania súťaže poslať viacero videí.
6.5 Každá súťažná trieda (školský krúžok alebo skupina), ktorá odošle link s videom na pr@envipak.sk bude spätne informovaná o zapojení sa do súťaže odpovedným e-mailom. Súťažiaci sú zaradení do súťaže po doručení spätného e-mailu. Vzhľadom na technickú kapacitu súťažiaci berú na vedomie, že doručenie spätného e-mailu môže byť s časovým oneskorením oproti času zaslania súťažného e-mailu. Ak súťažiaci nedostanú odpoveď do 48 hodín od odoslania linku s videom, pošlú link s videom znovu na pr@envipak.sk.
6.6 Súťažiaci, ktorí odošlú nesprávny e-mail (napr. e-mail, ktorý neobsahuje link s videom alebo e-mail, ktorý obsahuje priamo video a nie link so zaveseným videom), dostanú odpovedný e-mail o neplatnom zaradení do súťaže; organizátor nezodpovedá za funkčnosť sietí dotknutých operátorov prevádzkujúcich webové pripojenie.

7. Výhra
7.1 Výhru získava tá súťažná trieda, ktorá pošle najzaujímavejšie video (tzv. skvelé zelené video) o triedení odpadu a/alebo recyklácii. Organizátor je (prostredníctvom svojich zamestnancov) jedinou oprávnenou osobou rozhodnúť s konečnou platnosťou, či účastníci súťaže získavajú výhru. Výhercovia budú o výhre informovaní telefonicky, e-mailom alebo prostredníctvom webovej stránky www.triedime.sk. Organizátor bude informovať o nesplnení alebo splnení podmienok súťaže a získaní výhry.
7.2. Súťažná trieda, ktorá vytvorí najzaujímavejšie video (tzv. skvelé zelené video), vyhrá celodenný školský výlet spojený s exkurziou na triediacu linku, kde sa žiaci dozvedia, ktoré odpady môžu triediť a čo sa stáva s odpadom, keď ho vhodia do správneho kontajnera. K tomu každý žiak vyhrávajúcej triedy dostane edukačné pomôcky o triedení odpadu.
7.3 Výhru si súťažiaci môžu uplatniť v rámci celého územia Slovenskej republiky. Miesto, kde bude prebiehať exkurzia bude spresnené po dohode s triednym učiteľom/zástupcom školy.
7.4 Celková suma po zdanení (celkové náklady) za celodenný výlet s exkurziou nepresiahne sumu 500 EUR bez DPH. V súťaži je do odvolania určená peňažná výhra maximálne v sume 617,28 EUR; výhra po zdanení určená pre daňového rezidenta (súťažnú triedu) predstavuje 500 EUR a pre daňového nerezidenta suma po zdanení závisí od príslušných právnych predpisov inej krajiny. Cena zahŕňa dopravu, návštevu triediacej linky, edukačné pomôcky o triedení odpadu pre všetkých žiakov vyhrávajúcej triedy a ostatné náklady na celodenný výlet podľa výberu školy.

8. Odovzdanie výhry
8.1 Výhercovia bezodkladne po tom, ako im bolo oznámené, že vyhrali, najneskôr však do troch dní, sú povinní oznámiť organizátorovi svoje mená a priezviská (všetkých žiakov súťažnej triedy/krúžku/skupiny), kontaktné údaje na triednu učiteľku/triedneho učiteľa a adresu školy, na ktorú chcú, aby im bola výhra odovzdaná (poslaná).
8.2 Organizátor si pred odovzdaním výhry vyhradzuje právo vyzvať výhercov k preukázaniu skutočnosti, že sú súťažnou triedou, ktorá výhru vyhráva. V sporných prípadoch si organizátor vyhradzuje právo rozhodnúť s konečnou platnosťou o odovzdaní výhry.
8.3 Organizátor odovzdá (pošle) výhru víťaznej súťažnej triede prostredníctvom Slovenskej pošty, a to formou výherného poukazu.
8.4 V prípade, ak sa nepodarí výhru odovzdať výhercom alebo sa výherca (výherná súťažná trieda) o výhru neprihlási organizátorovi ani do 14 dní odo dňa márneho pokusu kontaktovať alebo odovzdať výhru, výherca stráca právo na získanie výhry.

9. Výhra a daň z príjmov
9.1 Výhru, ktorú obdržia výhercovia predstavuje výhru pred zdanením.
9.2 Výhra z reklamnej súťaže je ako ostatný príjem predmetom dane z príjmov v zmysle § 8 ods. 1 písm. i) zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov s výnimkou výhry v hodnote neprevyšujúcej 350 EUR, ktorá je v súlade s § 9 ods. 2 písm. m) bod. 2 zákona o dani z príjmov oslobodená od dane.
9.3 Organizátor v súlade s § 43 ods. 3 písm. c) zákona o dani z príjmov vyberie daň z príjmu zrážkou vo výške 19 % z hlavnej peňažnej výhry vždy pri výplate výhry. Ak výhra je vyplatená, poukázaná alebo pripísaná daňovníkovi nezmluvného štátu podľa § 2 písm. x) zákona o dani z príjmov, použije sa sadzba dane vo výške 35 %. Organizátor nenesie zodpovednosť za splnenie daňových povinností pre daňového nerezidenta alebo pre daňovníka s obmedzenou daňovou povinnosťou, ktoré pre neho vyplývajú z krajiny, v ktorej je daňovým rezidentom.

10. Osobné údaje a osobnostné práva
10.1 Účastníci zapojením sa do súťaže dobrovoľne poskytujú organizátorovi na vopred neurčenú dobu svoj (i) súhlas so spracovaním svojich osobných údajov v súlade so zákonom o ochrane osobných údajov, ktoré poskytnú v rámci súťaže organizátorovi za účelom preverenia totožnosti účastníkov súťaže, odovzdania výhry, ako aj (ii) súhlas k tomu, že v prípade ak sa účastníci stanú výhercami, ich mená, priezviská, názov školy, názov obce, v ktorej sa škola nachádza i samotné súťažné videá, môžu byť zverejnené na internetovej stránke www.triedime.skwww.envipak.sk a na sociálnej sieti Facebook, (iii) súhlas s tým, že osobné údaje účastníkov budú primeraným spôsobom použité v rámci doby trvania a po skončení súťaže v marketingovej komunikácií organizátora, s príjmom informačných e-mailov počas a po skončení hry v súlade s právnymi predpismi SR a pravidlami na to určenými operátormi mobilného pripojenia SR, (iv) súhlas, že počas trvania súťaže môže byť zaslaný aktívnym účastníkom súťaže maximálne raz za týždeň informačný e-mail; účastníci súťaže sa môžu odhlásiť z príjmu informačných e-mailov/správ zaslaním e-mailu v tvare ENVI-PAK STOP na e-mail pr@envipak.sk a (v) súhlas s tým, že organizátor, technický realizátor a web agentúra môže osobné údaje súťažiacich zaznamenávať na nosiče informácií/do informačného systému. Práva súťažiacich ako dotknutých osôb sú upravené najmä v § 28 zákona o ochrane osobných údajov.
10.2 Každý súťažiaci, ktorý poskytol svoje osobné údaje zodpovedá za to, že poskytnuté osobné údaje sú správne, úplné, aktuálne a pravdivé. Súťažiaci zapojením do súťaže potvrdzuje, že bol organizátorom oboznámený s podmienkami spracúvania svojich osobných údajov a že mu boli známe všetky potrebné informácie podľa zákona o ochrane osobných údajov. Organizátor poučuje súťažiaceho, že poskytnutie požadovaných osobných údajov súťažiaceho je dobrovoľné a súťažiaci môže kedykoľvek slobodne písomne na adrese organizátora namietať proti ich poskytovaniu a využívaniu ako aj tento svoj súhlas odvolať.

11. Osobitné ustanovenia
11.1 Na výhru v súťaži nevzniká právny nárok. V zmysle § 845 Obč. zákonníka v platnom znení nemožno výhru vymáhať, a to ani prostredníctvom súdu.
11.2 Organizátor nehradí účastníkom súťaže žiadne náklady, ktoré im týmto vzniknú v súvislosti s ich účasťou v súťaži, resp. s výhrou.
11.3 Súťaž je propagačnou súťažou, ktorá slúži na podporu triedeného zberu odpadov a recyklácie a nie je hazardnou hrou v zmysle zákona č. 171/2005 Z. z. o hazardných hrách a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.
11.4 Organizátor súťaže nezodpovedá za žiadne škody vzniknuté v súvislosti s nesprávnymi údajmi poskytnutými účastníkmi, alebo v súvislosti s neuplatnením, nevyzdvihnutím, neprijatím, zrieknutím sa resp. nevyužitím výhry.
11.5 Organizátor nezodpovedá za funkčnosť telefónnych, internetových liniek a zariadení, za poštové služby, ani za žiadne výkony, ktoré neprevádzkuje sám.
11.6 Výhercovia nemôžu svoj nárok na výhru previesť na tretiu osobu/osoby.
11.7 Organizátor súťaže si vyhradzuje právo rozhodovať o všetkých otázkach týkajúcich sa tejto súťaže podľa vlastného uváženia a vyhradzuje si tiež právo kedykoľvek obmedziť, odložiť, prerušiť, zmeniť alebo zrušiť tento štatút súťaže a jej pravidlá.
11.8 Účastníci súťaže sa môžu oboznámiť s pravidlami súťaže a týmto štatútom v čase jej trvania na internetovej stránke organizátora www.triedime.sk.
11.9 Zapojením sa do súťaže vyjadrujú účastníci svoj súhlas riadiť sa pravidlami súťaže podľa tohto štatútu.
11.10 Ustanovenia štatútu a priebeh súťaže sa riadia príslušnými ustanoveniami Občianskeho zákonníka.

Príjemné prežitie veľkonočných sviatkov!

Aj počas týchto dní myslime na správne triedenie.

Súťaž - Skvelé zelené video

Vytvor video o správnom triedení a recyklácii odpadu a vyhraj výlet pre celú triedu


Vytvor spolu so svojimi spolužiakmi video o správnom triedení a recyklácii odpadu, zaves ho na web a vyhraj výlet pre celú triedu.

 
Link s videom nám pošli na adresu pr@envipak.sk do 20. decembra 2017. Víťaza budeme kontaktovať najneskôr do konca januára 2018. Výsledok sa dozvieš aj na webovej stránke www.triedime.sk v sekcii vzdelávanie. Fantázii sa medze nekladú. Najlepšia trieda, ktorá vytvorí SKVELÉ ZELENÉ VIDEO, vyhrá celodenný výlet spojený s exkurziou na triediacu linku, kde sa dozviete, čo všetko môžeme triediť a čo sa stáva s odpadom, keď ho vhodíte do správneho kontajnera. K tomu každý žiak vyhrávajúcej triedy dostane edukačné pomôcky o triedení odpadu.
 

Štatút

reklamnej a propagačnej súťaže organizátora ENVI - PAK, a.s.
s názvom „SKVELÉ ZELENÉ VIDEO“
v znení platnom od 1.9.2017

 
1. Základné ustanovenia
1.1 Reklamnú súťaž „SKVELÉ ZELENÉ VIDEO“ (ďalej ako „súťaž“) organizuje spoločnosť ENVI - PAK, a.s., Galvaniho 7/B, 821 04, Bratislava, IČO: 35858010, IČ DPH: SK 2020264290, spoločnosť zapísaná v obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, oddiel Sa, vložka číslo 3128/B (ďalej ako „organizátor“).
1.2 Súťaž sa riadi pravidlami uvedenými v tomto štatúte (ďalej len „štatút“), ktoré popisujú práva a povinnosti jej účastníkov a pravidlá súťaže.
1.3 Hracím dňom, kedy je možné zapojiť sa do súťaže, je každý kalendárny deň v termíne od 1.9.2017 od 8:00 hod. do 20.12.2017 do 24:00 hod.; vyhodnotenie súťaže sa uskutoční 22.1.2018 po 15.00 hod.

2. Účel
Účelom súťaže je v rámci reklamnej a propagačnej kampane zvýšiť u širokej verejnosti povedomie o triedení odpadu, recyklácii a ochrane životného prostredia.

3. Trvanie súťaže
Súťaž bude organizátorom realizovaná na celom území Slovenskej republiky a uskutoční sa v čase od 1.9.2017 od 8:00 hod. do 31.1.2018 do 24:00 hod.

4. Spôsob propagácie
Propagácia súťaže a oznámenie o trvaní súťaže sa uskutoční prostredníctvom: sociálnych sietí, ako aj prostredníctvom propagácie na internetovej stránke organizátora www.triedime.skwww.envipak.sk.

5. Podmienky účasti v súťaži
5.1 Do súťaže sa môže zapojiť každá školská trieda, ktorej žiaci sú žiakmi základnej školy a splnia podmienky/pravidlá súťaže a ktorí zároveň nie sú vylúčení z účasti na súťaži niektorým z ustanovení pravidiel súťaže (ďalej len ako „účastníci“,  „súťažiaci“ alebo „súťažná trieda“).
5.2 V prípade výhry sa výhra odovzdáva triednemu učiteľovi súťažnej triedy. Organizátor má právo v prípade pochybnosti o veku výhercov žiadať predloženie príslušného dokladu/potvrdenia, ktorým by triedny učiteľ osobne preukázal vekovú škálu triedy (žiaci základnej školy).
5.3 Súťaže sa nesmú zúčastniť osoby, ktoré sú v pracovnom pomere alebo v pomere obdobnom pracovnému pomeru k organizátorovi súťaže, k zmluvnému partnerovi súťaže a k iným osobám, ktoré sa priamo podieľajú na činnostiach súvisiacich s organizovaním súťaže a osoby im blízke v zmysle ustanovenia § 116 Občianskeho zákonníka. V prípade, že sa výhercom stanú takéto vylúčené osoby, výhra nebude odovzdaná a v prípade, že výhra bola triede odovzdaná, je táto osoba povinná výhru (resp. výherný poukaz na výhru) vrátiť organizátorovi bezodkladne na základe písomnej výzvy organizátora, resp. nahradiť organizátorovi plnú hodnotu príslušnej výhry (ak bola výhra uplatnená).

6. Pravidlá
6.1 Súťažiaci sa zapoja do súťaže poslaním webového linku so zaveseným súťažným videom, na adresu pr@envipak.sk do 20.12.2017. Organizátor akceptuje video zavesené na akejkoľvek webovej stránke (napr. YouTube, Vimeo, Ulož.to) za podmienky, že sťahovanie z úložiska musí byť pre organizátora bezplatné. Organizátor neakceptuje video poslané priamo na e-mailovú adresu pr@envipak.sk bez zavesenia videa na webovej stránke/úložisku.
6.2 Video musí obsahovať informácie o správnom triedení a/alebo recyklácii odpadu.
6.3 Video musí mať minimálne 1 celú minútu. Celková dĺžka videa je pre súťažiacich neobmedzená.
6.4 Jedna súťažná trieda (školský krúžok alebo skupina) môže počas celého trvania súťaže poslať viacero videí.
6.5 Každá súťažná trieda (školský krúžok alebo skupina), ktorá odošle link s videom na pr@envipak.sk bude spätne informovaná o zapojení sa do súťaže odpovedným e-mailom. Súťažiaci sú zaradení do súťaže po doručení spätného e-mailu. Vzhľadom na technickú kapacitu súťažiaci berú na vedomie, že doručenie spätného e-mailu môže byť s časovým oneskorením oproti času zaslania súťažného e-mailu. Ak súťažiaci nedostanú odpoveď do 48 hodín od odoslania linku s videom, pošlú link s videom znovu na pr@envipak.sk.
6.6 Súťažiaci, ktorí odošlú nesprávny e-mail (napr. e-mail, ktorý neobsahuje link s videom alebo e-mail, ktorý obsahuje priamo video a nie link so zaveseným videom), dostanú odpovedný e-mail o neplatnom zaradení do súťaže; organizátor nezodpovedá za funkčnosť sietí dotknutých operátorov prevádzkujúcich webové pripojenie.

7. Výhra
7.1 Výhru získava tá súťažná trieda, ktorá pošle najzaujímavejšie video (tzv. skvelé zelené video) o triedení odpadu a/alebo recyklácii. Organizátor je (prostredníctvom svojich zamestnancov) jedinou oprávnenou osobou rozhodnúť s konečnou platnosťou, či účastníci súťaže získavajú výhru. Výhercovia budú o výhre informovaní telefonicky, e-mailom alebo prostredníctvom webovej stránky www.triedime.sk. Organizátor bude informovať o nesplnení alebo splnení podmienok súťaže a získaní výhry.
7.2. Súťažná trieda, ktorá vytvorí najzaujímavejšie video (tzv. skvelé zelené video), vyhrá celodenný školský výlet spojený s exkurziou na triediacu linku, kde sa žiaci dozvedia, ktoré odpady môžu triediť a čo sa stáva s odpadom, keď ho vhodia do správneho kontajnera. K tomu každý žiak vyhrávajúcej triedy dostane edukačné pomôcky o triedení odpadu.
7.3 Výhru si súťažiaci môžu uplatniť v rámci celého územia Slovenskej republiky. Miesto, kde bude prebiehať exkurzia bude spresnené po dohode s triednym učiteľom/zástupcom školy.
7.4 Celková suma po zdanení (celkové náklady) za celodenný výlet s exkurziou nepresiahne sumu 500 EUR bez DPH. V súťaži je do odvolania určená peňažná výhra maximálne v sume 617,28 EUR; výhra po zdanení určená pre daňového rezidenta (súťažnú triedu) predstavuje 500 EUR a pre daňového nerezidenta suma po zdanení závisí od príslušných právnych predpisov inej krajiny. Cena zahŕňa dopravu, návštevu triediacej linky, edukačné pomôcky o triedení odpadu pre všetkých žiakov vyhrávajúcej triedy a ostatné náklady na celodenný výlet podľa výberu školy.

8. Odovzdanie výhry
8.1 Výhercovia bezodkladne po tom, ako im bolo oznámené, že vyhrali, najneskôr však do troch dní, sú povinní oznámiť organizátorovi svoje mená a priezviská (všetkých žiakov súťažnej triedy/krúžku/skupiny), kontaktné údaje na triednu učiteľku/triedneho učiteľa a adresu školy, na ktorú chcú, aby im bola výhra odovzdaná (poslaná).
8.2 Organizátor si pred odovzdaním výhry vyhradzuje právo vyzvať výhercov k preukázaniu skutočnosti, že sú súťažnou triedou, ktorá výhru vyhráva. V sporných prípadoch si organizátor vyhradzuje právo rozhodnúť s konečnou platnosťou o odovzdaní výhry.
8.3 Organizátor odovzdá (pošle) výhru víťaznej súťažnej triede prostredníctvom Slovenskej pošty, a to formou výherného poukazu.
8.4 V prípade, ak sa nepodarí výhru odovzdať výhercom alebo sa výherca (výherná súťažná trieda) o výhru neprihlási organizátorovi ani do 14 dní odo dňa márneho pokusu kontaktovať alebo odovzdať výhru, výherca stráca právo na získanie výhry.

9. Výhra a daň z príjmov
9.1 Výhru, ktorú obdržia výhercovia predstavuje výhru pred zdanením.
9.2 Výhra z reklamnej súťaže je ako ostatný príjem predmetom dane z príjmov v zmysle § 8 ods. 1 písm. i) zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov s výnimkou výhry v hodnote neprevyšujúcej 350 EUR, ktorá je v súlade s § 9 ods. 2 písm. m) bod. 2 zákona o dani z príjmov oslobodená od dane.
9.3 Organizátor v súlade s § 43 ods. 3 písm. c) zákona o dani z príjmov vyberie daň z príjmu zrážkou vo výške 19 % z hlavnej peňažnej výhry vždy pri výplate výhry. Ak výhra je vyplatená, poukázaná alebo pripísaná daňovníkovi nezmluvného štátu podľa § 2 písm. x) zákona o dani z príjmov, použije sa sadzba dane vo výške 35 %. Organizátor nenesie zodpovednosť za splnenie daňových povinností pre daňového nerezidenta alebo pre daňovníka s obmedzenou daňovou povinnosťou, ktoré pre neho vyplývajú z krajiny, v ktorej je daňovým rezidentom.

10. Osobné údaje a osobnostné práva
10.1 Účastníci zapojením sa do súťaže dobrovoľne poskytujú organizátorovi na vopred neurčenú dobu svoj (i) súhlas so spracovaním svojich osobných údajov v súlade so zákonom o ochrane osobných údajov, ktoré poskytnú v rámci súťaže organizátorovi za účelom preverenia totožnosti účastníkov súťaže, odovzdania výhry, ako aj (ii) súhlas k tomu, že v prípade ak sa účastníci stanú výhercami, ich mená, priezviská, názov školy, názov obce, v ktorej sa škola nachádza i samotné súťažné videá, môžu byť zverejnené na internetovej stránke www.triedime.skwww.envipak.sk a na sociálnej sieti Facebook, (iii) súhlas s tým, že osobné údaje účastníkov budú primeraným spôsobom použité v rámci doby trvania a po skončení súťaže v marketingovej komunikácií organizátora, s príjmom informačných e-mailov počas a po skončení hry v súlade s právnymi predpismi SR a pravidlami na to určenými operátormi mobilného pripojenia SR, (iv) súhlas, že počas trvania súťaže môže byť zaslaný aktívnym účastníkom súťaže maximálne raz za týždeň informačný e-mail; účastníci súťaže sa môžu odhlásiť z príjmu informačných e-mailov/správ zaslaním e-mailu v tvare ENVI-PAK STOP na e-mail pr@envipak.sk a (v) súhlas s tým, že organizátor, technický realizátor a web agentúra môže osobné údaje súťažiacich zaznamenávať na nosiče informácií/do informačného systému. Práva súťažiacich ako dotknutých osôb sú upravené najmä v § 28 zákona o ochrane osobných údajov.
10.2 Každý súťažiaci, ktorý poskytol svoje osobné údaje zodpovedá za to, že poskytnuté osobné údaje sú správne, úplné, aktuálne a pravdivé. Súťažiaci zapojením do súťaže potvrdzuje, že bol organizátorom oboznámený s podmienkami spracúvania svojich osobných údajov a že mu boli známe všetky potrebné informácie podľa zákona o ochrane osobných údajov. Organizátor poučuje súťažiaceho, že poskytnutie požadovaných osobných údajov súťažiaceho je dobrovoľné a súťažiaci môže kedykoľvek slobodne písomne na adrese organizátora namietať proti ich poskytovaniu a využívaniu ako aj tento svoj súhlas odvolať.

11. Osobitné ustanovenia
11.1 Na výhru v súťaži nevzniká právny nárok. V zmysle § 845 Obč. zákonníka v platnom znení nemožno výhru vymáhať, a to ani prostredníctvom súdu.
11.2 Organizátor nehradí účastníkom súťaže žiadne náklady, ktoré im týmto vzniknú v súvislosti s ich účasťou v súťaži, resp. s výhrou.
11.3 Súťaž je propagačnou súťažou, ktorá slúži na podporu triedeného zberu odpadov a recyklácie a nie je hazardnou hrou v zmysle zákona č. 171/2005 Z. z. o hazardných hrách a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.
11.4 Organizátor súťaže nezodpovedá za žiadne škody vzniknuté v súvislosti s nesprávnymi údajmi poskytnutými účastníkmi, alebo v súvislosti s neuplatnením, nevyzdvihnutím, neprijatím, zrieknutím sa resp. nevyužitím výhry.
11.5 Organizátor nezodpovedá za funkčnosť telefónnych, internetových liniek a zariadení, za poštové služby, ani za žiadne výkony, ktoré neprevádzkuje sám.
11.6 Výhercovia nemôžu svoj nárok na výhru previesť na tretiu osobu/osoby.
11.7 Organizátor súťaže si vyhradzuje právo rozhodovať o všetkých otázkach týkajúcich sa tejto súťaže podľa vlastného uváženia a vyhradzuje si tiež právo kedykoľvek obmedziť, odložiť, prerušiť, zmeniť alebo zrušiť tento štatút súťaže a jej pravidlá.
11.8 Účastníci súťaže sa môžu oboznámiť s pravidlami súťaže a týmto štatútom v čase jej trvania na internetovej stránke organizátora www.triedime.sk.
11.9 Zapojením sa do súťaže vyjadrujú účastníci svoj súhlas riadiť sa pravidlami súťaže podľa tohto štatútu.
11.10 Ustanovenia štatútu a priebeh súťaže sa riadia príslušnými ustanoveniami Občianskeho zákonníka.

Nezabúdajte, že aj obaly z čistiacich prostriedkov je potrebné vytriediť

Jarné upratovanie robí väčšina domácností. OZV ENVI - PAK pravidelne vzdeláva o tom, ako správne triediť obaly a neobalové výrobky, a tentoraz sa zameral práve na tie z čistenia. 

Dávate si predsavzatia do nového roka? ENVI - PAK ponúka pár ekologických

Viac športovať. Viac cestovať a spoznávať. Viac čítať či naučiť sa niečo nové. Aj vy ste si dali niektoré z týchto predsavzatí? ENVI - PAK pripravil pár tipov, ako ku klasickým predsavzatiam pripojiť aj zopár ekologických. 

Na správne triedenie netreba zabúdať ani počas Vianoc

Vianočné obdobie sa spája s hojnosťou, ktorá však zvykne viesť k plytvaniu. Počas sviatkov si chcú ľudia dopriať a vo veľkom míňajú nielen na darčeky, ale aj na jedlo a nápoje. Netreba zabúdať na to, že všetko, čo si z nákupov donesieme domov, sa skôr či neskôr stane odpadom, ktorý treba správne vytriediť.

Čo kam patrí?

Viete správne vytriediť odpad? Pozrite si našu sériu videí a naučte sa čo kam patrí. Každé z videí vám zaberie najviac minútu.

Sviatok všetkých svätých a Pamiatka zosnulých. Kam s odpadom z hrobových miest?

S jeseňou sa okrem iného spájajú aj sviatky venované našim blízkym zosnulým. Cintoríny sú po zotmení plné stíchnutých ľudí, rozžiarených sviec či pestrofarebných chryzantém. Sviatok všetkých svätých a Pamiatka zosnulých patria v našej zemepisnej šírke k rešpektovaným sviatkom nielen veriacich. Počas týchto sviatočných dní však vzniká aj veľké množstvo odpadu.

Ako správne triediť obaly od rýb a rybích výrobkov?

Slováci a Slovenky zjedia ročne v priemere 5,9 kg rýb na osobu, pritom odporúčaná dávka je 17 kg. A hoci Slovensko nepatrí medzi najväčších konzumentov rýb na svete, malo by nám záležať na tom, do akých obalov sa výrobky z rýb balia, a následne ako sa tieto obaly správne triedia a recyklujú. 

Ako správne triediť obaly od mlieka?


Vedeli ste, že 1. júna okrem detí oslavuje svoj sviatok aj mlieko? Organizácia pre výživu a poľnohospodárstvo (FAO) so sídlom v Ríme stanovila v roku 2001 práve tento deň ako Svetový deň mlieka. Jeho cieľom je poukázať na význam mlieka, vyzdvihnúť jeho nutričné vlastnosti vo výžive a upozorniť na opodstatnenosť jeho každodennej konzumácie. 

Syry a syrové výrobky sa balia do rôznych obalov, prevládajú plastové Viete, ako tieto obaly správne triediť?

Máte radi syr? Tak dnešný deň je určený práve vám. 20. január je považovaný za Medzinárodný deň milovníkov syrov.  

Nápojové kartóny zo Slovenska putujú na recykláciu do Lucartu v Taliansku

ENVI - PAK  spoločne s organizáciou Circular Shield bol pri nakládke nápojových kartónov z FCC Trnava, ktoré smerovali do papierne Lucart v Taliansku. Práve v tomto závode majú produkciu založenú z 55 % na recyklácii papiera a nápojových kartónov.

Vianočné ozdoby: viete kam s nimi?

Vianoce sú obdobím hojnosti a štedrosti, ale majú aj odvrátenú stanu v podobe nadmernej spotreby, plytvania a väčšej tvorby odpadu. Zamysleli ste sa niekedy, že aj pri ozdobovaní stromčeka vieme myslieť na životné prostredie?
 

PODCAST: Šťastné, veselé a udržateľné Vianoce

Čo môže každý z nás urobiť, aby naše Vianoce boli nielen veselé ale aj udržateľné?

ENVIshow, v ktorej na obale záleží

O triedení odpadu sa dá hovoriť rôznymi formami a prostredníctvom rôznych komunikačných kanálov.

EKO DEŇ v Senici

ENVI - PAK ukončil v piatok 23.9.2022 letnú sezónu ekologických podujatí v Senici na EKO DNI. 

ENVI - PAK vzdelával zamestnancov US STEEL v Košiciach

US STEEL v Košiciach každoročne usporadúva pre svojich zamestnancov populárne firemné podujatie Family Safety Day. Pri tejto príležitosti zabezpečila nielen zaujímavý bohatý program, ale aj stánky zamerané na získanie nových vedomostí, dodržiavanie čistoty a ochrany životného prostredia. A práve tu sme vzdelávali deti, mládež, ale aj dospelých, ako správne triediť odpad.
 
Načítať viac obsahu
Skôr ako začneme: nahliadnite do spracovania vašich osobných údajov

Ak navštívite stránku, ktorá zapisuje cookies, v počítači sa vám vytvorí malý textový súbor, ktorý sa uloží vo vašom prehliadači. Ak rovnakú stránku navštívite nabudúce, pripojíte sa vďaka nemu na web rýchlejšie. Náš web vám ponúkne relevantné informácie a bude sa vám pracovať jednoduchšie.

Súbory cookies používame najmä na anonymnú analýzu návštevnosti a vylepšovanie našich web stránok. Ak si nastavíte blokovanie zápisu cookies do vášho prehliadača, je možné, že web sa spomalí a niektoré jeho časti nemusia fungovať úplne korektne. Viac informácií k spracovaniu cookies.